Home   Neuvrščeni   Potrjena okužba s koronavirusom v vrtcu

Potrjena okužba s koronavirusom v vrtcu

Obveščamo vas,  da smo bili včeraj, 22. 7. 2020, v popoldanskem času obveščeni, da imamo v Vrtcu Tončke Čečeve, enota Center, potrjeno okužbo s koronavirusom pri strokovni delavki. Vzpostavili smo kontakt z epidemiologom, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

Po posvetovanju z epidemiologom, smo že včeraj popoldan obvestili vse starše tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužbe, da obdržijo otroke doma, saj jim bo s strani NIJZ odrejena karantena. V karanteni ostajajo tudi dve strokovni delavki.

 Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Center posluje po običajnem poslovalnem času. Vrtec lahko obiskujejo tudi sorojenci otrok, katerim je bila odrejena karantena, saj niso bili v stiku z okuženo delavko. Staršem smo svetovali, naj jih vseeno obdržijo doma, če je to mogoče.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, pa morate starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo (priloga št. 3), ki je dostopna v vrtcu oz. na naši spletni strani.

V vseh enotah vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v enoti Center pa bomo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ.

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka. Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.