Home   Neuvrščeni   Ob začetku novega šolskega leta

Ob začetku novega šolskega leta

Spoštovani starši!

Zahvaljujemo se vam, da ste nam v vzgojo in izobraževanje zaupali svoje otroke.

Potrudili se bomo, da bomo tudi v šolskem letu 2020/2021 upravičili vaše zaupanje in za otroke, vključene v naš vrtec, zagotavljali spodbudno učno okolje, v katerem se bodo počutili varne in sprejete.

To šolsko leto bo drugačno, kot smo jih bili vajeni v preteklih letih, ker bomo poleg običajnega vzgojno-izobraževalnega dela morali spoštovati še ukrepe za preprečevanje možnosti širitve okužbe z novim koronavirusom. Pri svojem delu bomo v največji možni meri upoštevali priporočila NIJZ ter izvajali vse zdravstveno-higienske ukrepe za preprečevanje okužb. K odgovornemu ravnanju pozivamo tudi starše ter vas prosimo, da pri vstopanju v vrtec dosledno upoštevate navodila (uporaba obraznih mask v zaprtih prostorih vrtca, higiena rok in kašlja, fizična razdalja ter da ste starši in otroci zdravi, ko prihajate v vrtec).

Otroke novince bodo ob prvem vstopu v vrtec spremljali tudi starši, ki jih boste postopno uvajali v vrtec. Pod drugačnimi pogoji bo v vrtcu potekalo tudi postopno uvajanje otrok. Več o postopkih uvajanja si lahko preberete na tej povezavi navodila-starsem-za-postopno-uvajanje-otrok-v-vrtec.

Kljub vsem omejitvam in ukrepom se bomo zaposleni potrudili, da bomo malčkom nudili bogata doživetja ter jim zagotavljali dovolj strokovnih spodbud. Starši boste  z vsebinami in dejavnostmi, ki jih bomo vključevali v izvedbeni kurikul, seznanjeni na prvih oddelčnih roditeljskih sestankih, ki bodo izvedeni v drugi polovici septembra.

Za zagotavljanje spodbudnega učnega okolja in drugih pogojev, ki otroke osrečujejo pa bomo potrebovali tudi konstruktivno sodelovanje staršev. Le z medsebojnim zaupanjem in spoštovanjem nam bo uspelo, da se bomo lahko skupaj veselili razvojnih napredkov otrok.

Kolektiv Vrtca Tončke Čečeve                                                                                                  z ravnateljico Ireno Hren